Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΒΑΣΕΙΣ 2013: Το σωστό μηχανογραφικό σώζει την παρτίδα

Posted by Chris kalt 3:28 π.μ. , under | No comments

ΒΑΣΕΙΣ 2013: Το σωστό μηχανογραφικό σώζει την παρτίδα

Οι αναμενόμενες βάσεις του 2013 προκύπτουν από τα στατιστικά των επιδόσεων των υποψηφίων ανά μάθημα, αλλά και από τις προτιμήσεις τους με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, κυρίως για τις περιζήτητες σχολές. Παράλληλα, στις εκτιμήσεις ελήφθησαν υπόψη και οι διαγραφόμενες τάσεις, όπως επί παραδείγματι η μείωση της ζήτησης των Παιδαγωγικών Σπουδών.
Η πτώση των βάσεων θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό φέτος για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα υψηλόβαθμα τμήματά τους.
Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιεύει τις αναμενόμενες βάσεις του 2013 οι οποίες προκύπτουν με κριτήριο τα στατιστικά των επιδόσεων των υποψηφίων ανά μάθημα, αλλά και με την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης των υποψηφίων.


Με κάτω από 19.000 μόρια η εισαγωγή στην Ιατρική, με 11.800 η είσοδος σε σχολή ΑΕΙ.
Εκπλήξεις περιμένουν τους υποψηφίους με την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.


Οι προτιμήσεις των υποψηφίων ελήφθησαν ως δεδομένες με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, κυρίως για τις περιζήτητες σχολές.
Παράλληλα, στις εκτιμήσεις των αναμενόμενων βάσεων ελήφθησαν υπόψη και οι διαγραφόμενες τάσεις, όπως επί παραδείγματι η μείωση της ζήτησης των Παιδαγωγικών Σπουδών.


Με κάτω από 19.000 μόρια η εισαγωγή στην Ιατρική, με 11.800 η είσοδος σε σχολή ΑΕΙ.


Στο κέντρο του ενδιαφέροντος εκατοντάδων οικογενειών βρίσκονται και εφέτος - για μια ακόμη φορά - οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, ενώ οι κινήσεις τους αναμένεται ότι θα διαγράψουν τροχιές εντυπωσιακές. Προς τα κάτω. Έτσι, αριθμοί εντυπωσιακοί και εκπλήξεις μη αναμενόμενες φαίνεται ότι θα συνοδεύουν την ανακοίνωση των εφετινών βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.


Θα έχει προηγηθεί της ανακοίνωσης των βάσεων, όπως όλοι αναμένουν, η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι πρώτες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, το οποίο όμως θα λάβει την τελική μορφή του ύστερα από τρία χρόνια. «Νομίζω ότι εφέτος επέλεξαν πιο δύσκολα θέματα γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε περίοδο αλλαγών και θέλουν να φανούν οι αδυναμίες του συστήματος» έλεγε τις προηγούμενες ημέρες στο «Βήμα» ο Χρήστος Μπέλεσης που συγκέντρωσε 18.909 μόρια και φιλοδοξεί να μπει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
ΠΗΓΗ: TA NEA

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Featured Posts

Social Icons

Tags

Blog Archive